Solvarme

Et solvarmeanlæg anvender energien fra solen til at opvarme vand

Det varme vand anvendes derefter til brugsvand eller opvarmning af boliger. Et solvarmeanlæg består af en eller flere solfangere og en varmtvandsbeholder. De to dele er forbundet med et rør, der indeholder en frostsikker væske.

Det hele fungerer snildt og automatisk, og en elektronisk styring måler konstant temperaturen både i solfangeren og nede i bunden af varmtvandsbeholderen. Så snart væsken i solfangeren er varmere end brugsvandet i vandbeholderen, starter cirkulationspumpen, og den varme væske fra solfangeren pumpes ned til varmtvandsbeholderen, hvor den afgiver sin varme, inden den ledes tilbage til fangeren, hvor processen starter forfra.

Det rette valg afhænger af familiens størrelse, boligens størrelse og isolering, om der er radiatorer eller gulvvarme, og hvad der bruges som supplerende varmekilde. Dit konkrete behov bør afdækkes i samråd med en fagmand, da størrelsen på anlægget også afhænger af, hvilken solfanger, du anvender.

Solvarme er et godt alternativ, når du vil opvarme dit vand og din bolig med vedvarende energi. Og har du ikke en have, så du kan bruge jordvarme, kan du med fordel vælge solvarme.

En ulempe ved et solvarmeanlæg er, at det ikke producerer meget energi om vinteren. Derfor er du nødt til at supplere med en ekstra varmekilde.

Anlægget producerer mest varme om sommeren, men set over et helt år kan det i nogle tilfælde producere op til 60-70 % af dit samlede behov for brugsvand og op til 15-30 % af dit varmebehov.

auroSTEP solvarmesystem – optimalt supplement til eksisterende energikilde. Det populære solvarmesystem auroSTEP giver dig mulighed for at anvende den nyeste solvarmeteknologi til brugsvandsopvarmning med et minimum af besvær og til en fornuftig pris.